Weteringschans 257
1017 XJ Amsterdam

Pieter Pauwstraat 16, Amsterdam, Binnenstad

Euro icon 2.500.000,- k.k. Meters icon 327 m² Bedroom icon 6
Soort woning
Bouwtype
Status
Bouwjaar
Wijk
herenhuis
bestaande bouw
verkocht ov
1892
Binnenstad
Woonoppervlakte
Inhoud
Aantal slaapkamers
Tuin
Overige ruimte
327 m²
859 m³
6
ja
hal, provisieruimte, wasruimte
omschrijving

Monumentaal woonhuis van 327m2 met vijf verdiepingen en achtertuin op het zuidwesten. Geweldige locatie in een rustig gedeelte van Amsterdam Centrum, tussen het Weteringcircuit en het Frederiksplein, vlakbij de Utrechtsestraat. Eigen grond!

Ligging
Het pand ligt op een gewilde locatie in Amsterdam Centrum, centraal en dichtbij alles wat Amsterdam te bieden heeft. Binnen 3 minuten loop je naar het metrostation Vijzelgracht. De Albert Heijn en Jumbo zijn om de hoek. De specialiteiten winkels van de Utrechtsestraat zijn niet veel verder en ook de Albert Cuypmarkt is vlakbij.

Omschrijving
Het pand heeft een totaal woonoppervlak van 327m2, verdeeld over het souterrain, bel-etage, eerste, tweede en derde etage. Naast de grote eetkeuken en woonkamer zijn er in totaal zes kamers, waarvan er nu vier in gebruik zijn als slaapkamer en twee als werkkamer. Veel bergruimte. De diepe zonnige achtertuin ligt op het zuidwesten en heeft veel privacy. Door de vele kamers, de drie badkamers, alle bergruimte en de heerlijke achtertuin is het een ideaal gezinshuis. De afwerking is verzorgd en sfeervol met houten vloeren, een open haard met marmeren schouw, een gashaard, paneeldeuren en ingebouwde/op maat gemaakte kasten. Fraaie entree met stenen toegangstrap en dubbele deur in Art Nouveau stijl.

Indeling
Souterrain
Hal met provisiekamer en was-/droogruimte met ingebouwde kast en uitstortgootsteen, grote eetkamer met open keuken (Siematic) voorzien van inbouwapparatuur, ingebouwde servieskast en kast met cv-ketel, toegang tot de tuin via uitbouw.

Bel-etage
Entree met stenen trap en dubbele entreedeur, hal met meterkast, wc en fontein, dubbele deur naar riante woonkamer met open haard en ingebouwde boekenkast.

Eerste etage
Overloop met wc en fontein, badkamer met ligbad, dubbele wastafel, spiegelkast met verlichting en douche, slaapkamer voorzijde met inbouwkasten, slaap-/werkkamer achterzijde met ingebouwde boekenkast, inbouwkast en archiefruimte.

Tweede etage
Overloop met wc en fontein, kinder-/gastenbadkamer met wastafel, douche, handdoekradiator, spiegel met verlichting, twee kamers en suite, beide met zijkamer.

Derde etage
Overloop met daklicht, wc en fontein, cv-ruimte met twee cv ketels, badkamer met dubbele wastafel, dubbele douche, handdoekradiator, spiegelkast met verlichting, werkkamer voorzijde met gashaard en inbouw-/archiefkast, slaapkamer achterzijde, inloopkast aparte zolderberging in het buurpand, groepenkast.

Installaties
Verwarming en warmwater d.m.v. drie cv-ketels, (Intergas, bouwjaar 2010, 2006 en 2007);
Elektrische installatie met twee groepenkasten;
Hydrofoor;
Inbouwspots in de keuken en de badkamers.

Bijzonderheden/kenmerken
Zes slaap-/werkkamers;
Drie badkamers;
Zonnige achtertuin;
Houten visgraatvloer en houten plankenvloer en deels sisal vloerbedekking;
Eigen grond;
Het woonhuis bestaat uit twee appartementsrechten, officieel samengevoegd tot één woning, de zolderberging in het buurpand maakt daarvan juridisch deel uit;
Gemeentelijk monument;
Gelegen in een gebied dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht;
Bouwjaar circa 1892.

*Download de brochure voor een uitgebreide presentatie met plattegronden*

downloads